Spelregels

deelname en regels wk pronostiek 2018

Het opzet is eenvoudig: voorspel de voetbaluitslagen van alle 64 wedstrijden op het WK 2018 en haal een zo hoog mogelijke score in ons puntenklassement. Hoe begin je daaraan? Ook dat is poepsimpel. Registreer je door een login te verzinnen en je e-mailadres in te vullen. Wachtwoord vergeten? Dan kan je een nieuw wachtwoord genereren via de website.

jouw pronostiek

Voorspel de eindscore van alle 64 wedstrijden in de competitie. Pronostieken kan je toevoegen of wijzigen tot 15 minuten voor de start van de wedstrijd. Daarna is het onmogelijk om je voorspelling nog aan te passen en wordt je voorspelling ‘bevroren’.. De servertijd wordt gebruikt bij deze timing zodat er  geen discussie mogelijk is. Wees dus op tijd als je je pronostiek wil invullen. Toch te laat? Dat heet dan brute pech…

De wedstrijden in de volgende poules zijn nog niet ingevuld bij de start van het WK. Wanneer de teams naar de volgende rond geraken, vullen wij deze uiteraard aan. Deze wedstrijden kunnen eveneens aangepast worden tot 15 minuten voor de start. Gebeurt er een update in het speelschema? Dan word je via e-mail door ons op de hoogte gebracht.

de puntenverdeling

Groepsfase

In de groepsfase wordt de eindstand op het einde van elke wedstrijd gebruikt voor de berekening van de scores voor ons WK pronostiek klassement.

Je krijgt punten voor het voorspellen van de correcte winnaar van de match of het voorspellen van een gelijkspel. We noemen dit de “toto score”. Die bedraagt 3 punten als je deze correct hebt.

Als je de juiste uitslag van de wedstrijd kan voorspellen, krijg je nog eens 2 punten extra (5 in totaal dus: 3 toto score + 2 voor de correcte uitslag). We noemen dit de “juiste uitslag score”.

Als je het aantal doelpunten per ploeg correct voorspelt, krijg je de extra doelpuntenbonus, zelfs als je het eindresultaat van de wedstrijd niet correct had (bv. wedstrijd eindigt op 1-1 en jouw pronostiek was 0-1, dan krijg je nog steeds de doelpuntenbonus).

Als laatste kan je ook 2 punten verdienen als je het doelpuntenverschil juist kan raden, enkel en alleen als je de juiste winnaar voorspeld hebt maar niet de juiste uitslag terwijl het doelpuntenverschil wel juist was. Je gokt bijvoorbeeld op 2-1 en het wordt 3-2, krijg je 2 punten extra. Dit noemen we de “doelpuntenverschilbonus“.

Punten
toto score 3
juiste uitslag score 5
doelpunten bonus 1
doelpunten verschil bonus 2

Je kan per wedstrijd maximaal 7 punten verdienen: als je de correcte uitslag kan raden. Om een inzicht te krijgen hoe dit in zijn werk zal gaan, hebben we hieronder enkele simulaties.

match resultaat voorspelde score Behaalde punten
3-1 1-0 toto score.
totaal = 3
3-1 2-0 toto score plus doelpunten verschil bonus voor het juiste doelpunten verschil (2 doelpunten verschil).
totaal = 3 + 2 = 5
3-1 3-0 toto score plus doelpunten bonus voor het juiste aantal doelpunten van de thuisploeg.
totaal = 3 + 1 = 4
2-1 2-1 juiste uitslag score plus twee keer de doelpunten bonus voor het juiste aantal doelpunten van het  thuis- en uitploeg.
totaal = 5 + 1 + 1 = 7
2-1 1-1 doelpunten bonus voor het juiste aantal doelpunten van de uitploeg.
totaal = 1
2-1 0-0 geen punten
1-1 1-1 juiste uitslag score plus twee keer de doelpunten bonus voor het juiste aantal doelpunten van het  thuis- en uitploeg.
totaal = 5 + 1 + 1 = 7
1-1 0-0 toto score plus doelpunten verschil bonus voor het juiste doelpunten verschil.
totaal = 3 + 2 = 5

KNOCK-OUT wedstrijden

Vanaf de achtste finales worden de punten verdubbeld: iedere wedstrijd kan dan maximaal 14 punten opleveren.

Voor eindwedstrijden vanaf de achtste finale wordt het doelpuntentotaal op het einde van de wedstrijd gebruikt,  inclusief extra tijd (= verlengingen) indien deze er is. Goals tijdens de “penalty shoot out” worden niet meegerekend.

Wil je zien hoe goed jouw team het doet in het WK pronostiek klassement? Ga dan naar de klassementspagina en kies het juiste team. Als je ingelogd bent, is het team waarvoor je bent ingeschreven automatisch geselecteerd.

dezelfde ranking?

Wanneer meerdere spelers exact hetzelfde aantal punten hebben, worden de volgende sorteerregels toegepast op het klassement. In volgorde van belangrijkheid:

1. aantal juiste uitslag scores;
2. aantal toto scores.

In team spelen

Bij de WK Pronostiek 2018 kan je naast individueel ook met een team meespelen. Aan ieder team kan je zo veel gebruikers toevoegen als je zelf wil. Er is ook een teamklassement: de ranking van een team in het teamklassement wordt bepaald door de som van de punten van de 3 hoogst geklasseerde individuele spelers van een team.

Je kan heel eenvoudig zelf een team aanmaken of aansluiten bij een ander team. Je kan met jouw account slechts in 1 team meespelen.

Prijzen

Met de WK Pronostiek kan je tickets winnen voor de Rode Duivels in de Uefa Nations League. Deze tickets kan je op verschillende manieren winnen: ontdek hierover alles welke prijzen je kan winnen.